Quality Flex

Aanbod

Zonneparken reinigen is ons vak. We kunnen u dan ook helpen met ieder soort zonnepaneel en ieder soort park.

Platte daken & bedrijfsdaken

Platte daken en bedrijfsdaken zijn voor ons de meest voorkomende zonneparken. We merken hierbij vaak dat simpelweg vergeten wordt periodiek de panelen te checken. Hierbij kunnen we u effectief van dienst zijn met onze hoogwerker, maar ook een drone. 

Dergelijke parken liggen vaak in een industriële omgeving, waardoor er meer potentiële vervuiling in de lucht zit. De concentraties aan bijvoorbeeld fijnstof en koolstofdioxide zijn hier vaak hoger. Het energieverlies van uw zonnepanelen zal hier dan ook sneller richting de 15% gaan ten opzichte van andere parken.

Naast het verhelpen van uw energieverlies, kunnen wij indien nodig ook uw dak reinigen onder en om de zonnepanelen. Veel verzekeringsmaatschappijen eisen dit tegenwoordig zelfs, omdat het brandgevaar vermindert.

– Meer mogelijk energieverlies van de zonnepanelen indien uw park in een industriële omgeving ligt;

– We kunnen uw hele dak reinigen, zodat ook uw verzekering weer blij is met de staat van uw zonnepark, én dak.

Agrarische parken

Ook voor de schoonmaak van agrarische/landbouw parken bent u bij ons aan het juiste adres. Agrarische parken zijn vaak hellend, waardoor het lastig is ze zelf schoon te houden.

Bovendien zien we in dergelijke omgevingen naast de ‘reguliere’ vormen van vervuiling vaak extra zand op de zonnepanelen. Ook ammoniak kan een negatief effect hebben op de efficiëntie van uw zonnepark. 

We raden aan minimaal één keer per jaar onze hulp in te schakelen. We staan altijd binnen korte tijd voor u klaar met onze robot.

– Door de helling van de daken is het lastig de panelen zelf schoon te houden;

– Wij nemen een extra grote hoogwerker mee voor deze projecten, zodat we altijd effectief uw zonnepanelen kunnen reinigen. Van onder tot boven.

Grondparken

Grondparken zijn, zoals de naam al zegt, zonneparken op de grond. Denk hierbij aan open velden, maar ook op hellingen. Zonnepanelen schoonhouden kan ook bij een grondpark dus best lastig zijn. 

Bij grondparken gaat het vaak om grote oppervlaktes, waardoor je al snel relatief veel energie verliest. Het reinigen van dergelijke zonneparken is dan ook erg belangrijk. Wij raden aan dit minimaal jaarlijks te doen.

– Bij grondparken is er lang niet altijd watertoevoer in de buurt, wij nemen altijd de juiste gereedschappen mee om dergelijke problemen voor te zijn.

– Hoog gras en/of onkruid rondom de panelen? Dan lossen we dat direct voor u op naast onze reguliere werkzaamheden.

Floating parks

Floating parks, waarop zogenoemde ‘floating panels’ liggen, komen niet vaak voor. Daarnaast zijn ze vaak moeilijk begaanbaar, en dus moeilijk te reinigen. Toch weten we ook hier raad mee. 

Bij (zout) water is de kans op erosie en dus verlies van energie bovendien groter. We nemen zelf alle nodige apparatuur mee om veilig en effectief op het water te kunnen werken. Ook het reinigen van floating parks raden wij één keer per jaar aan.

– We zorgen altijd zelf voor het nodige vervoer, óók op het water;

– Floating panels kunnen niet altijd het gewicht van een persoon aan, onze robot kan daardoor een extra voordeel zijn.

Klaar voor het periodiek terugwinnen van kostbare energie?